Filkó

 A „Pitypang Lovasudvar” zászlóshajója; FILKÓ.

  Ő egy hetedik évébe lépő sárga mén. Gyerekkorát az ország egyik legjobb ménesében Enyingen töltötte, hároméves kora óta foglalkozom vele. Lévén mén nagyon szigorú és következetes vagyok vele, de mindezt nagy-nagy szeretettel és odafigyeléssel teszem. Talán ennek köszönhető, hogy Filkó egyszerre bújós kiscica, igazi jóbarát és - ha úgy hozza a sors - akkor küzdeni tudó sporttárs. Kis unokáim már évek óta, (5és7 éves kortól) kóstolgatják rajta a lovaglás ízét. Munkában én dolgozom vele, az ugrómunkát Széplaky Pál barátom irányításával egy közös tanítványunk, Lambertusz Balázs végzi.

 Filkó nagyon készsé- gesen működik együtt lovasával, még soha nem ellenszegült. A komoly, már 170 cm vagy még nagyobb ugrásokon is abszolút biztonsággal, a legcsekélyebb visszatartás nélkül kel át. Az idomító munkában a két patanyomon végzett gyakorlatokat pontosan hajtja végre  a helyes segítségekre. Tisztán csinálja az ugrásváltást, és azt hiszem, hogy tökéletesen alkalmas arra, hogy olyan lovasoknak segítsen, akik kellő alapképzés után tovább akarják csiszolni lovastudásukat.
Ha kell, a környék festőien szép tájain biztonsággal vezeti a hely szépségeivel ismerkedni szándékozó lovasokat , lovakat. Utotlsó módosítás: 2014-02-19 12:44:42